Massageterapi

En behandlingsform som är både förebyggande och behandlande kropps- och hälsovård. Jag använder olika tekniker för att lösa upp spänningar, blockeringar och låsningar i muskler och leder.

Vid första besöket

samtalar vi om dina behov och ev. besvär. Därefter undersöker jag hållning, rörlighet, nerv och muskelstatus med olika specifika tester för att finna ev. funktionsnedsättningar i kroppen.

Undersökningen är kostnadsfri

Syftet är att den ska leda till en individuell och specifik behandling samt att identifiera ev. bakomliggande orsaker, för att nå bästa möjliga resultat.

Diplomerad & Certifierad Massageterapeut
Diplomerad & Certifierad Massageterapeut

Behandlingsformer

Massage

I spända muskler uppstår syrebrist och kroppen signalerar då smärta. Mjölksyra och andra slaggprodukter lagras i musklerna och kan förorsaka stelhet och värk. Massagen ökar genomströmningen i blod, lymfkärl och muskler. Blockerar smärtimpulser, ger avslappning och utlöser bl.a. oxytocin, som är ett ”lung och ro” hormon. Massagen löser upp både fysiska- & emotionella spänningar. Elasticiteten i musklerna ökar, vilket leder till ökad rörlighet & välbefinnande.

Muskeltöjning

Ökar rörligheten av förkortade eller spända muskler genom att bl.a. bindväven i muskeln förlängs. Återger muskelbalans och ger mer långvarig effekt än enbart massage. Minskar felbelastning på kroppen och förbättrar hållningen. Ger smärtlindring och minskar skaderisker. Höjer prestationsförmågan.

Muskulering

Specifik djupbehandling av en eller flera muskler. Triggerpunktsbehandling. Specific punktbehandling i spända, ömma muskelsträngar eller på akupunktur-punkter med tryck eller elektrisk stimulering.

Artikulering, Mobilisering

Med skonsamma tekniker töjs leden för att öka rörligheten. Frigör kotor som fastnat och gett nervblockeringar. Syftet är att normalisera den nedsatta rörligheten. Lederna, t.ex. i ryggraden brukar bara inblandade vid muskulära besvär, varför det är viktig att också behandla dessa.

Traktion

Genom att sträcka leden, separeras ledytorna för att ge smärtlindring och avspänning t.ex. vid artros.